Кампанията има две основни цели. Първата е да помогне на деца от 1-ви до 7-ми клас, чрез игра да открият удоволствието от четенето. Според редица проучвания то е по-важно за успеха на едно дете дори от финансовите възможности, образованието и социалния статус на семейството му. Втората цел на проекта е да предостави на учителите съвременен инструмент за насърчаване на четивната грамотност, която е ключ за развитие на уменията на 21-ви век.

“Във всяко дете се крие читател” приканва учителите и техните ученици от 1-ви до 7-ми клас, от малки и големи населени места, да се включат в инициативата и да заявят своя безплатен абонамент за "Книговище".

Как да участвате?

Класният ръководител трябва да направи нова група в "Книговище" с поне 15 деца (ако децата в класа са по-малко, книговищната група може да е по-малка). Децата в групата трябва да решат поне по един куиз в "Книговище" през своите профили. С регистрацията на нов профил децата и учителите имат безплатен достъп до всички въпросници и функции на платформата в продължение на 20 дни. Учителят трябва да заяви по имейл (на info@knigovishte.bg) желанието за безплатен абонамент на класа, като посочи своето име, училището и класа, на който преподава.

Щом изпълнят тези условия, учителят и класът получават абонамент с достъп до всички функции на "Книговище" до 15. септември 2021 г., както и възможност да се абонират за учебната 2021/2022 година срещу символична сума. Единственият ангажимент на децата е да използват платформата, а на учителя им - да попълва кратка анкета (до 7 минути) веднъж на два или три месеца.