"Не сме съгласни с поскъпване от 110 процента за гравитачна вода. Няма да приемем наложената ни нова цена. След протеста пращаме подписката и на омбудсмана, КЕВР и областния управител, който е и председател на ВиК асоциацията за област Монтана, казват недоволните.

Те връчиха протестно писмо до зам.-кмета на Вършец Петър Стефанов. В него настояват да се изработи нов бизнесплан и да се направят повече инвестиции в района. Според Лили Ангелачкова от квартал „Заножене“ те със съпруга си са дали безвъзмвздно трудодни още през 1946 година, за да докарат водата до домовете, а сега ги карат да плащат солено.

За община Вършец в районите, където има канализация и пречиствателна станция новата крайна цена е 2.72 лв за кубик, до 1 септември е била 1.96 лв. И кметската управа е съпричастна с исканията на гражданите. На митинга не се яви представител на ВиК - Монтана, но управителят е склонен да се въведе поетапна промяна в заплащането от абонатите. Обещание за това е дадено и от зам.-министъра на МРРБ.

Протестиращите се заканиха, че ако не бъдат чути, ще блокират пътища, а може да стигнат и до жълтите павета.