Инспектират се ресторанти, барове, питейни заведения, сладкарници, дискотеки, заведения за бързо хранене и др., като на собствениците се връчват заповедите на министъра на здравеопазването и на кмета Калин Каменов за преустановяване на дейността на обектите. Раздават се и информационни материали с превантивни мерки срещу заразяване с Коронавирус. Към момента никой от проверените не е нарушил разпорежданията.

С предприетите мерки се запознават и собствениците на търговски обекти, като същите се задължават да спазват санитарно-хигиенните изисквания. Проверките ще продължат, като нарушителите ще бъдат санкционирани, съгласно разпоредбите на действащата нормативна уредба.

Припомняме, че съгласно решението на министерство на здравеопазването и Общинския кризисен щаб се преустановяват посещенията в ресторанти, дискотеки, барове, увеселителни и игрални зали, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и големи търговски центрове – тип МОЛ, с ИЗКЛЮЧЕНИЕ НА – банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. НА РЕСТОРАНТИТЕ И ЗАВЕДЕНИЯТА ЗА БЪРЗО ОБСЛУЖВАНЕ СЕ РАЗРЕШАВАТ доставки на адрес, при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. ВСИЧКИ ТЪРГОВСКИ ДЕЙНОСТИ, НЕУПОМЕНАТИ по-горе, ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ФУНКЦИОНИРАТ по досегашния ред и при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания.

Сигнали за нередности могат да бъдат подавани на:

- Регионална здравна инспекция – 0879 144 830
- Областен съвет по сигурност - 0884 115 313
- Общински съвет за сигурност – 0885 118 857

След 17:00 часа на 14.03.2020 г. на тел. 112 можете да задавате въпроси, свързани с прилагането на ограничителните мерки, въведени във връзка с извънредното положение в страната.