Темата за дуално професионално образование и обучение е актуална и с края на учебната година идва времето учениците да определят своя избор за продължаване в гимназиален етап на образование, съответно подпомогнати от техните родители.

В не по-малка степен този избор е важен за представителите на бизнеса и за всички институции, ангажирани с процесите в сферата на професионално образование чрез базирано на работа учене. Основната цел на Дните на професията е всеки посетител да получи повече информация за ДПОО и да се запознае отблизо с фирмите, които ще приемат учащите за усвояване на професия чрез работа в реална работна среда и също така с професионалните гимназии, които ще ги подготвят по теория на професията и ще координират връзката с отделните компании, където ще се осъществява базирано на работа учене.

Събитието се провежда в изпълнение на проект „Целенасочено изграждане на капацитет за партньорство в професионалното образование и обучение в Дунавския регион за ефективно модернизиране на системите за професионално образование и обучение - Learning by Doing (Учене чрез практика). Поканени са да участват всички заинтересовани страни за модернизиране на системата на професионално образование и обучение.