Кметът на Общината представи промените, които ще бъдат предложени за изменение в наредбата. Те касаят въвеждането на репатриращ автомобил, промяна в организацията на паркирането в центъра на града, отпадане на улици, включени в "Синята зона" и добавяне на нови, изменения при поставянето на скоби, както и намаляване на таксите за служебен абонамент.

Каменов заяви, че е готов да направи платен и паркинга на Общинската администрация и служителите да си плащат, като паркират колите си там, за да отпадне съмнението у някои граждани за неравенство.

Директорът на ОбП "Паркинги и гаражи" Венчо Кръстев разясни в детайли измененията в наредбата, които се предлагат и причините, които ги налагат. С измененията, които готви местната управа, нарушителите на правилата за паркиране ще си плащат солено, а останалите шофьори ще бъдат облекчени, тъй като ще намират лесно места за престои в топ центъра.

Разочаровани бяха част от жителите на града, които живеят в централната част, тъй като ще трябва да си купят абонаментни карти на стойност 36 лв. за година. Сметката показва, че паркирането пред дома им ще струва по 10 стотинки на ден.

Мнения, въпроси и предложения на публичното обсъждане отправиха граждани, общински съветници и медии, а кметът ще се съобрази с тях преди да внесе докладната за промени в наредбата за "Синята зона" в Общинския съвет.