"Свята и чиста Република! Тези думи на Васил Левски избрахме за наслов на нашия конкурс, защото искахме отново да се замислим над това, което той ни е завещал. В сложното време, в което живеем, всички граждани на България и най-много ние, политиците, сме длъжни да се обръщаме към завещаното от Левски и да намираме съвременния му смисъл. Идеята на партия ГЕРБ е да Ви направи съпричастни и активни по този съвременен начин, заедно да отдадем почит към Апостола се реализира успешно днес”, каза Петя Аврамова.

Участниците представиха своите разработки, разделени в три категории - презентация на тема: „Ако спечеля, печеля за цял народ”, клип на тема: „Времето е в нас и ние сме във времето” и е-постер на тема: „Дела трябват, а не думи”. Те ще бъдат оценени от жури в състав: Георги Ганецовски, директор на РИМ - Враца, Петя Долапчиева, зам.-кмет на Община Враца, Владимир Христов, историк и юрист, изпълняващ длъжността председател на Общински съвет - Враца, Димитрина Георгиева, компютърен специалист и преподавател, Росица Стоянова, интериорен дизайнер и ръководител на школа по рисуване в Младежки дом - Враца.

Отличените ще бъдат обявени на фейсбук страницата на ПП ГЕРБ - Враца, а наградите им ще бъдат връчени на специална церемония, която ще се проведе навръх Националния празник на България - 3 март.