"Дейността, която се осъществява в Общностния център във Враца, е изключително важна. Няколко години след неговото откриване виждаме не само резултатите, но и някои трудности. За това и тази среща е от значение, за да споделим не само постиженията, но и трудностите и да работим за тяхното разрешаване“, заяви при откриването на форума кметът на Враца. "Надявам се днес да споделите вашите виждания за това как можем да подобрим работата на Общностния център и да повишим качеството на предлаганата услуга“, добави още Калин Каменов и поясни, че работата в Общностния център в града е на добро ниво.

Във форума взеха участие също зам.-кметът на Враца Петя Долапчиева, Веселина Любомирова, експерт в НАСО, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане“ Мария Търнавска, представители от общините Бяла Слатина и Плевен, които също изпълняват проекти по схема „Услуги за ранно детско развитие“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“ 2014-20120 г. В срещата се включиха и експерти от Община Стара Загора.

Организатори на форума бяха Общинска администрация - Враца и Национален алианс за социална отговорност (НАСО). Част от дискусията бе и представяне на проект "СТИМУЛ за ранно детско развитие“, който се изпълнява от Община Враца и е на стойност 658 200 лв. - 100% безвъзмездна финансова помощ. Целта на проекта е превенция на социалното изключване, намаляване на бедността сред децата на община Враца чрез инвестиции в ранното детско развитие.