От Общината бяха предприети мерки по проучване на потребностите от предоставяне на услугата, при което се установи, че на територията на двата квартала живеят около 250 деца на възраст от 10 месеца до 3 години. Беше установено, че към момента на проверката в този район на града функционира само една частна детска кухня, която, по мнение народителите, не предоставя качествена услуга, а при това е и по-скъпа.

Направен бе оглед на всички детски заведения в кварталите „Дъбника” и „Сениче”, с цел установяване на подходящи помещения за създаване на детската кухня, както и за определяне на комуникативно място, достъпно за всички евентуални потребители. При извършения оглед е констатирано, че в ДГ „Радост” съществува такова помещение, предоставяло услугата в периода, когато детската градина е функционирала като Обединено детско заведение. Кухненският блок, в който вече се приготвя храната, отговаря на изискванията за безопасност на храните и предоставя храна съобразно нормативните изисквания не само на децата в градинските групи, но и на децата от яслената група към детското заведение.

От общинския бюджет са предоставени средства и е извършен ремонт на помещението в детската градина "Радост". Млечната кухня е с капацитет до 300 порции дневно. На редовното си заседание през февруари, общинските съветници решиха да бъдат предоставени разчетените средства в Дейност „Детски ясли и детски кухни” на функция „Здравеопазване”. Средствата ще обезпечат както възнагражденията и осигурителните плащания на персонала, така и издръжката на детската кухня - хранителни продукти, вода, горива и енергия, почистващи препарати и дезинфектанти и други материали, необходими за функционирането на обекта.