Тази година дейността на Асоциацията е фокусирана върху промяната на чл. 105 от Семейния кодекс, според който "На осиновителите или осиновения може да бъде предоставена информация за произхода на осиновения, когато важни обстоятелства налагат това“.

Тайната на произхода в България спрямо осиновените, продължава да е регламентирана законово и да се практикува, въпреки препоръката от Съвета по правата на човека на ООН за "Въвеждане на законодателство, което забранява тайната на произхода и гарантира правото на осиновения да знае своя произход“.

Мисията е насочена към промяна на обществените нагласи по темата „Осиновяване“ и да се подчертае важността на правото на достъп до биологичния произход на осиновения.

Програмата включва:


1. Представяне на книгата на Дора Прангаджийска, „Благодаря ти, мамо! Пътят на осиновения от гнева до прошката“. Авторката е психотерапевт и член на БАОО (http://doraprangadzhiyska.com);
2. Дискусия;
3. Прожекция на филма „Триъгълник от любов“, изработен по проекта на БАОО „Да не отхвърлим за втори път едно дете“, финансиран от Фондация „Лале“ и Фондация „ОУК“, отличен с наградата „Проект на годината в социалната сфера 2016“.

За допулнителна информация: web: http://www.baoo-bg.org, e-mail: office@baoo-bg.org, тел. 0894 358 334 - Българска асоциация „Осиновени и осиновители“

Входът е свободен!