Кирил Ценов Буюклийски е роден на 5 май 1903г. във Враца. През 1926г. завършва Художествената Академия в София при проф.Никола Маринов. Като карикатурист сътрудничи от 1921г. на печата с портретни шаржове и политически карикатури. Рисувал в Прага, Букурещ, Белград. Оставил е много пейзажи, битови картини, портрети и карикатури.

В залата бяха изложени 19 от най-известните творби на художника – 10 маслени и 9 шаржове и карикатури на изтъкнати личности от културната история на България.

Сред портретите се открояваха автопортретът на художника и тези на ген. Леонов, на Христо Михайлов, на Давид Тодоров, на жена му, портретът на момиче, на Георги Димитров.

Особено впечатление правят и двете картини – „Зимен пейзаж” и „Пазар-улица Черковна”.

В изложените карикатури майсторската ръка на художника е уловила характерни черти в образите на Тодор Павлов, Бранислав Нушич, Йордан Гешев, Кирил Христов, Иван Фунев, Александър Балабанов, Георги Чайковски, неизвестен художник, Пенчо Георгиев и художник от Пловдив.

Гости на откриването на изложбата бе и кметът на Враца Калин Каменов, наследници на художника, известни врачански творци на четката и ценители на изобразителното изкуство.