В програмата на откриването участваха с изпълнения младежкия духов оркестър и мажоретния състав към ЦПЛР - „Център за работа с деца, както и вокална група от НУ „Св. Софроний Врачански”.

В седмото издание Панорама на образованието, което се проведе на площад „Македония“, се включиха всички начални, средни и профилирани училища, професионални гимназии в града, филиалите на висшите учебни заведения, образователни и езикови школи, както и Центърът за кариерно развитие.

Кметът Калин Каменов посети щандовете на участниците в Панорамата на образованието, на които всяко учебно заведение бе изложило своите постижения – купи, медали, грамоти, презентирани бяха и нови, атрактивни обучения и специалности.

Официални гости на седмото издание на Панорама на образованието бяха още: заместник-кметът Петя Долапчиева, представители на Регионално управление на образованието и граждани.

Целта на образователното изложение е да даде възможност на всички учебни заведения на територията на общината да се представят пред обществеността. Тази година особено внимание беше отделено на професионалните гимназии и дуалното обучение, предлагащи нови и атрактивни специалности.