Трансграничният форум бе част от обучителния модул за предприемачество, в който са заложени общо 9 сесии със студенти и младежи от Румъния и България. Целта е участващите да имат възможност да получат интересна и актуална информация и нови знания в сферата на иновативното предприемачество, което се развива в бързо променящите се икономически условия както в световен, така и в регионален мащаб.

Темата, която бе представена пред аудиторията, е изключителна актуална и интересна "Start-up за успешен бизнес“, поднесена от лектор с богат професионален опит като предприемач и преподавател. Обучението премина под формата на дискусия с конкретни казуси и разкази за реални ситуации, с които младите хора ще се сблъскат в бъдещата си дейност като предприемачи

Проектът, по който се провежда цикъла видеоконферентни обучения, се управлява в консорциум от 5 организации от Румъния и България - БИЦ Инобридж - Русе, Русенски университет “Ангел Кънчев“ - филиал Силистра и още 3 румънски партньори. Той цели да подпомогне младите хора да се ориентират по-успешно на пазара на труда, благодарение на обучителните програми, заложени в неговото изпълнение.