За себе си талантливият фотограф казва в своя блог, че творбите му отразява неговата гледна точка към света, до който е успял да се докосне. Започнал е да снимам напълно любителски през 2008 г. Тогава си купува и първия по-сериозен дигитален фотоапарат.

"В момента фотографията заема основна част от живота ми и колкото повече снимам, толкова повече съм въвлечен в нея. Страстта ми към пейзажите започна още преди да притежавам каквато и да е техника. С часове гледах снимки в различни фотосайтове и мечтаех да съм някъде там - срещу залеза с фотоапарат в ръка”, пише в блога си Иван Маладинов.

Според специалистите пейзажната фотография е най-трудният жанр. Според Иван Миладинов обаче, това няма никакво значение, ако сте твърдо решени да постигнете желаното ниво. На този етап той снима предимно пейзажи в България. Има и няколко излизания зад граница, но според него природата у нас е доста благосклонна към хората, занимаващи се с пейзажна фотография.

"Толкова е разнообразна и богата, че понякога имам усещането, как цял живот няма да ми стигне, за да отида на всички красиви места във всеки един сезон, сподели още Иван. Разбира се, аз не спирам да мечтая и за полярните области, планините на Патагония или горите на Коста Рика.

Странично от пейзажите, аз се занимавам професионално с рекламна и портретна фотография. В момента разработвам нов сайт, който ще е съвсем отделен от MHD и ще е насочен към по-комерсиална фотография. От техническа гледна точка - използвам фотоапарати и обективи Канон, филтри на Lee и Singh-ray и винаги снимам от статив.”

Повече за себе си и за своето изкуство Иван Миладинов ще разкаже утре в Младежкия център на Враца и ще даде полезни съвети на любителите на фотографията.

Снимки: личен архив на Иван Миладинов