„Общинското звено „Чистота“ започва поетапно миене на града и дезинфекция на всички възлови места, като ще обърнем особено внимание на детските площадки. Апелирам към нашите съграждани за спокойствие. Нека бъдат активни в поведението си и да предпазват своите близки и себе си. Смятам, че този труден, кризисен момент в живота на всеки един от нас ще се преодолее. Дано час по-скоро тази пандемия да премине!“ – заяви видинският кмет.

Двамата управници апелираха към пристигащите от рискови страни да казват истината. Зачестяват случаите, в които влизащи в нашата област граждани от държави като Италия, Испания и редица други, където заразата се разпространява бързо, не съобщават този факт, с цел да избегнат карантинния период от 14 дни. Затова за пореден път бе отправен призив да се спазват стриктно превантивните мерки. Очаква се резултатът от теста на няколко проби за коронавирус на хора от Видински регион.

Станков припомни заповедта на министър Кирил Ананиев от 16.03.2020 г. за създаване на временни звена заздравен контрол на граничните контролно-пропускателни пунктове, сред които са Дунав мост 2 и Връшка чука. Там четвърти ден вече има представители на РЗИ, правят се анкетни карти на лицата, които идват от рисковите страни и те се поставят под карантина.

Областният управител призова българските граждани, влизащи у нас, да проявяват съвест и да казват истината, за да не бъдат затруднявани отговорните органи и да се създават предпоставки за разпространение на коронавируса. Това е важно както за тяхното здраве, така и за сигурността на всички останали.

Източник: kmeta.bg