„Удоволствие е да ви кажа, че с Мирослав Кръстев имаме желание да работим заедно, да направим театрално-музикален проект и може би още до Нова година ще излезем с първото такова събитие“ – съобщи още Славчев. Той коментира болезнената тема с липсата на надпис с името на театъра върху сградата и каза, че в тази връзка започва кампания за набиране на средства и се обърна с призив към цялата видинска общественост. Очаква се обаче окончателното одобряване на предложението да бъде върнато предишното име на видинския театър – Владимир Трандафилов.

Кметът на Видин д-р Цветан Ценков подчерта, че развитието на културата е сред приоритетите на общинското ръководство и изминалата почти една година от настоящия мандат ясно показва това. „Моя екип успя да даде толкова очакваното и от Министерството на културата, и на обществото самостоятелно ръководене на общинския драматичен театър, а Дейвид Славчев събра много млади хора в него“. Той сподели, че намерението е да се създаде и първия общински културен институт, където да се обединят усилията на всички културни институции, а идеята е да се покаже значимостта на такъв толкова важен духовен и културен център, какъвто е Видин.

В условията на извънредна обстановка през цялото лято както Драматичният, така и Кукленият театър, и Симфониетата продължават своите изяви и организират изнесени представления.