Образците на документите са публикувани на интернет сайта на Общината, като линкът е достъпен на началната страница, рубриката „На фокус“ https://vidin.bg/.../executed.../okolna-sreda/performance8

Срокът за подаване на документите за кандидатстване е от 15.04.2021 г. до 15.05.2021 г. Това може да стане на място всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.00 ч. в Центъра за административно обслужване, който се намира в сградата на Общинската администрация на пл. „Бдинци“ №2 (откъм паркинга), както и по електронен път на имейл: otoplenie@vidin.bg. Документите се подават с електронен подпис или в подписан и сканиран формат. Те ще се проверяват и в случай на установени пропуски, от кандидата ще се изиска в рамките на определен срок да представи допълнително липсващата информация.

Община Видин разглежда подадените документи, оценява тяхното съответствие с изискванията и извършва класиране на всички кандидати, които отговарят на приложимите изисквания. Класирането ще се извърши чрез приоритизиране по показатели, съчетаващи екологични, социални и технически критерии. При оценката на получените заявления за кандидатстване приоритет ще се дава на тези домакинства, в които живеят дете/деца до 2-годишна възраст; лице/лица с увреждания и лице/лица на възраст над 65 години.

Гражданите могат да попитат експертите, които ще отговарят на горещите телефони: 0878 267007; 0885 037402; 02/ 4831199.

В етапа на оценка и класиране на кандидатите Община Видин може да прави проверка за верността на декларираните обстоятелства и/или да изисква от кандидатите документи, доказващи достоверността на декларираните данни. „В случай, че финансовият ресурс по проекта позволява, се одобряват всички кандидати, които отговарят на изискванията. Списъкът с одобрените се оповестява на интернет страницата на Община Видин в едномесечен срок от изтичане на крайния срок за кандидатстване“ – каза Тодорова. С оглед защита на личните данни, списъкът включва само регистрационния номер на заявлението за кандидатстване.

Подмяната на уредите, използващи дърва и въглища с алтернативни екологични източници на отопление, която ще се осъществи по проекта, цели да се подобри качеството на въздуха, който дишаме и да се защити здравето на жителите.

Източник: vidin.bg