© Община Видин

Видинският кмет поздрави ръководството, преподавателския колектив и учениците на ОУ „Иван Вазов“ по случай годишнината. „За мен е чест в навечерието на светлите християнски празници да открием тази прекрасна придобивка, на която ще се радват учителите и учениците. Уверявам Ви, че усилията на Община Видин за подобряването на училищната инфраструктура ще продължат и занапред“, заяви д-р Ценков. Кметът пожела на възпитаниците на училището попътен вятър в учението и в живота. И отправи призив към ръководството на учебното заведение и преподавателския колектив – и занапред да дават качествено образование на своите ученици, така че видинските деца да продължат да постигат високи успехи.

Директорът на ОУ „Иван Вазов“ Пролетка Цветкова отбеляза, че в 60-годишната си история училището се е утвърдило като духовно средище на знания, в което своите следи са оставили хиляди ученици и стотици учители. „Радваме се, че осъществяваме успешно партньорство с всички институции в нашия град. Изказвам признателност от мое име, от името на моите колеги, от името на нашите ученици на кмета на Община Видин г-н Цветан Ценков и неговия екип, благодарение на които вече се радваме на модерна и разширена материална база“, каза Цветкова.

Приветствие отправи и видинският митрополит Даниил, който пожела на учителите успехи в просветителската дейност и посъветва учениците да почерпят от своите преподаватели не само знания, но и житейска мъдрост и да се научат да бъдат добри хора.

След приветствията кметът д-р Цветан Ценков и директорката на ОУ „Иван Вазов“ Пролетка Цветкова символично прерязаха лентата на новия корпус на училището, който включва актова зала, две класни стаи и два компютърни кабинета, както и асансьор за осигуряване на достъпна среда в сградата. Разширяването на материалната база на учебното заведение е по проект на Община Видин, финансиран от програмата на Министерството на образованието и науката за изграждане, пристрояване, надстрояване на детски ясли, детски градини и училища.

Гостите имаха възможност да разгледат новите помещения, с чието изграждане са създадени по-добри условия за провеждане на образователния процес в съответствие с европейските норми.

По случай 60-годишнината на ОУ „Иван Вазов“, в залата на Общинския драматичен театър „Владимир Трандафилов“ се състоя празничен концерт.