От името на кмета на Видин Огнян Ценков Пасков връчи поздравителен адрес на Светлана Кръстева, началник на отдел "Държавен архив" - Видин: "Най-сърдечно поздравявам Вас и Вашите колеги с отбелязването на празника. Убеден съм, че вие, видинските архивисти, влагате много усилия и всеотдайност в своята работа и с висок професионализъм изпълнявате отговорната си мисия - съхраняване на културно-историческата памет на Видинския край. Община Видин винаги е била съпричастна към вашите усилия за популяризиране на историческото ни наследство", пише в адреса.

Заместник-кметът приветства служителите на видинския архив за отличието, което получиха от Държавна агенция "Ахриви" - за най-добър екип за 2018 г. и Мария Новакова, главен експерт - избрана за служител на 2018 година.

Светлана Кръстева също благодари на Община Видин за доброто партньорство и взаимодействие. Държавен архив - Видин отличи Община Видин с грамота в знак на признателност и сътрудничество.

По повод празника Кръстева награди дарители на архива в следните категории: "Дарител, направил най-ценното дарение", "Приятел на архивите" и 'Читател, направил най-много посещения в читалнята".

Мария Новакова представи сборник с материали от Третата международна научна конференция "Модернизационни тенденции в стопанския и културен живот във Видинско и Тимошко (XVIII-XX век)", проведена във Видин през 2016 г.