© Великотърноски университет "Св.св. Кирил и Методий"

Статистиката показва, че първата лекция, изнесена на живо от проф. д-р Пламен Павлов, преподавател в Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, на тема „Владетелките на Средновековна България“ е гледана от 800 човека в реално време във фейсбук профила на Университета, като желаещите имаха възможност да зададат своите въпроси към един от най-известните и обичани преподаватели. Само за първия час след излъчването си лекцията вече имаше повече от 14 000 гледания, 160 споделяния и над 60 коментара.

Излъчването на живо се осъществи в една от новооткритите зали в Ректората на Великотърновския университет – „Кабинет за електронно обучение и видеоконферентна връзка“. Кабинетът осигурява алтернативна форма на обучение във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ в рамките на редовното, задочното и дистанционното обучение.

С инициативата си Великотърновският университет за пореден път доказа мисията, която последователно изпълнява повече от 55 години – да осигурява единство на образователната, научноизследователската и художествено-творческата дейност, като предоставя модерно и гъвкаво обучение на най-високо ниво за студенти, докторанти и специализанти от всички възрасти. Великотърновската алма-матер работи като основен образователен, научен и културен център, който развива иновационното мислене.

Източник: panoramabulgaria.wordpress.com