© БНР

Организатори на фестивала бяха шихан Тони Петров – президент на Централен полицейски карате клуб и главен инструктор сенпай Пламен Първанов, а главен съдия - Милен Димитров.

Гости на празника бяха инж. Иван Лазаров – кмет на община Вършец, Русалин Русалинов – вицепрезидент на националната асоциация по карате и на Федерацията по бойни изкуства на МВР, Андрей Ковачев – евродепутат, Петър Стефанов – зам.-кмет на община Вършец, гл. инспектор Мариан Божинов – началник на полицейско управление Вършец.

Русалин Русалинов бе впечатлен от Арена Вършец и от цялостната организация на събитието: „Изненадан съм от това, което виждам в град Вършец. Преди двадесет и две години, когато за пръв път направихме този фестивал, го нарекохме турнир „Млади приятели на полицията“. Радвам се, че днес мога да ви приветствам в залата и да пожелая на всички добро представяне, на треньорите да са безпристрастни, Нека да бъде празник и успех на всички!“

Състезания по макевара, ката и кумите – индивидуално и отборно, бе програмата на първия фестивален ден.

През втория ден, в техническия семинар по карате самозащита бяха включени три модула - практика „Принципи и енергийност в каратето. Удари и защита“, лекция „Карате – спорт, философия и култура“, практика „Техники на контрол и работа с кобутан“.

Семинарът бе воден от шихан Тони Петров и екипа му – сенпай Пламен Първанов, сенпай Владислав Шишков и сенпай Ралица Иванова.