Вече дни наред бройката на заразените с COVID-19 у нас минава над 150, изключение прави единствено този понеделник, но тогава от здравното министерство отчетоха по-малък брой направени тестове в неделя - тогава новозаразените бяха едва 63-ма.

В събота Единният информационнен портал отчете рекорди - 182-ма пациенти с коронавирус. В неделя бройката намаля с двама - до 180. Днес бройката е 174.

Припомняме ви, че вчера, след среща на Националния оперативен щаб с премиера, бе взето решение за удължаване на извънредната епидемична обстановка с две седмици, т.е до края на юли.

Това се прави, за да се запази възможността на министъра на здравеопазването да може да издава заповеди, за да се създадат условия за намаляване нивото на разпространение на коронавируса.

Ананиев още вчера обяви, че се препоръчва на областните щабове да засилят контрола на територията на своята област при необходимост да въвеждат нови мерки, съобразявайки се с обстановката в техния регион и тяхната компетентност.

Препоръчва се да се намалят до минимум масовите мероприятия, защото в последните седмици се наблюдава силно разпространение на вируса при провеждане на масови мероприятия.