„Национална диплома” се присъжда на ученици, завършили средното си образование с успех отличен 6.00 по всички предмети от курса на обучение, и с изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта. Отличието има морална стойност и е признание за високи постижения на ученици от българските училища.

При връчването на престижното отличие Веселка Асенова изрази своето вълнение и удовлетворение за високите успехи, постигнати от Джулия. Тя сподели гордостта си, че в града ни има такива млади хора и й пожела да бъде здрава, щастлива, да завърши висшето си образование и да се върне да работи в родното си място.

Кметът на Община Видин Огнян Ценков и Любомир Георгиев, директор на ГПЧЕ „Йордан Радичков“, чиято възпитаничка е Джулия Стефанова, поздравиха зрелостничката с постигнатото високо отличие.

Любомир Георгиев разказа за множеството спечелени от нея награди през годините й на обучение, една от които е I-во място на Цветната олимпиада по английски език през учебната 2013/2014 г. Джулия е една 40 зрелостници от цялата страна, получили престижната награда от образователното министерството.