"Всички изпитваме особено вълнение, когато сме застанали пред учителите и учениците, положили невероятно много усилия, труд, упоритост и постоянство, за да стигнат до успеха. Успехът е този, който винаги е водил нашето училище напред и е посочвал пътя, по който да върви българският учител", сподели министър Михайлова. Тя и посочи, че ако едно училище е успешно, то е успешно, защото там се обучават мотивирани ученици с амбициозни учители, учители които дават всичко от себе си, за да успеят.

Тяня Михайлова връчи ежегодната награда на Министерството на образованието и науката "Неофит Рилски" на водещи директори и педагогически специалисти от област Враца със значим принос в развитието на образованието.

Областният управител Малина Николова връчи награди на учители в различни специалности и профили, както и на изявени участници в дейностите по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст и ключови участници при реализирането на Проект "Учене чрез практика".