В националния кръг на фестивала ще вземат участие 17 театрални ученически екипи от различни градове в страната, разделени в две възрастови групи. Те разработват и представят свой драматургичен материал на английски език - изцяло авторски или по мотиви от класически и/или съвременни произведения в рамките на 20 минути.

Представянето на учениците от първа възрастова група (ІV-VІІІ клас без интензивно и без разширено изучаване на чужд език) ще се състои в ЦПЛР „Център за работа с деца" - Враца от 9:30 часа в събота, 9 март.

Представянето на учениците от втора възрастова група (VІІІ клас с интензивно или с разширено изучаване на чужд език - ХІІ клас) ще бъде в залата на Младежки дом - Враца също от 9:30 часа.

Поздравителният концерт ще започне в 15:30 часа в залата на Младежки дом, след което националната комисия ще обяви номинациите.

Област Враца ще бъде представена с пиесата "Агентът" от творческия екип от VІІІ б клас на Профилирана природо-математическа гимназия "Акад. Иван Ценов" - Враца, с ръководители Ивалина Иванова - учител по английски език и Ивайло Георгиев - учител по български език и литература.