С лекоатлетическа щафета и спортни игри ще бъдат отбелязани Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството, информират в аванс от Община Враца.

На 14 май (събота) ще се състои лекоатлетическа щафета и спортни игри, посветени на Деня на българския спорт и Международния ден на предизвикателството. Партньори на събитието са Софийският университет „Св. Климент Охридски”, Регионалният инспекторат по образованието и Българската асоциация „Спорт за всички“. Инициативата ще се проведе под патронажа на кмета на община Враца Калин Каменов.

Очаква се в състезанието да вземат участие ученици от всички училища от общината, които ще бъдат разделени в три възрастови групи - III-IV, V-VIII и IX-XII клас. От I-во до III-то място във всяка възрастова група ще бъдат раздадени медали, купи и материални награди.

След щафетата пред сградата на Община Враца ще се проведат свободни спортни занимания (скачане на въже, стрелба в баскетболен кош от близко и далечно разстояние и др.). Поощрения ще има и за всички, които ще се включат в спортните игри.