По повод отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, Областна администрация – Враца в партньорство Safety Driving Academy, Сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Враца, Българска асоциация на пострадали при катастрофи, Регионално управление на образованието – Враца, СУ„Хр. Ботев“ и СУ „Козма Тричков“, Български червен кръст – Враца, Национална асоциация „Професионална подготовка и квалификация“, Съюз на българските автомобилисти – Враца, Младежки център – Враца, РИОСВ – Враца и с финансовата подкрепа на община Враца ще проведе поредици от инициативи на 19 ноември /неделя/ от 11.00 ч. пред у-ще „Козма Тричков“.

Предвидени са излъчване на материали, свързан с пътната безопасност на видеостената пред читалище „Развитие”, раздаване на информационни материали, посветени на превенцията, безопасността на движението и правата на пострадалите при ПТП, приложно колоездене за деца и викторина с въпроси по пътна безопасност, демонстрация със симулатор за преобръщане на автомобил и оказване на първа долекарска помощ. Симулаторът е осигурен от Safety Driving Academy - първата по рода си академия за безопасно шофиране, основана от осемкратния рали - шампион на България Димитър Илиев. Представителите на Младежки център- Враца ще открият обновената пешеходна пътека на ул.”Петропавловска”.

Осигуряването на безопасността на движението е споделена отговорност – нека бъдем по-внимателни и толерантни едни към други, независимо дали сме зад волана или на пешеходната пътека - призовават от Областната управа във Враца.