© Община Враца

„В последните години всички ние успяхме да реализираме важни за всяка община проекти. Вярвам, че и през новия програмен период, местните администрации от Северозападния регион ще сме не просто конкуренти, а партньори, защото имаме една цел. Изключително важно е да създадем качествени проекти, с реална добавена стойност. Имаме капацитета, опита и желанието да продължим развитието на нашия регион“ – каза Каменов, който е член на Управителния съвет на НСОРБ и председател на Регионалния съвет за развитие на Северозападния район.

Срещата продължи с дискусия за потенциалните възможности за интегрирани териториални инвестиции в региона, европейските източници на финансиране /2021-2027 г./, както и с добри примери и планове за интегрирано развитие. Представителите на общините обсъждаха и актуалните проблеми в местните администрации. На работното съвещание, експертите в сферата на оперативните програми с европейско финансиране представиха приоритетните пътни отсечки в Северозападния район.

На съвещанието присъстваха още: изпълнителният директор на НСОРБ – Силвия Георгиева, председателят на Форум за Гражданско участие – Ива Таралежкова и експерти по европейски проекти.