Автентични народни инструменти, ликьор от рози и грънчарско колело са част от атракциите в 129-то издание на Традиционния врачански есенен панаир. В тазгодишното издание на форума ще вземат участие над 130 търговци и над 80 занаятчии.

От пресслужбата на врачанската управа съобщиха още, че за първи път ще бъдат представени картини от вълна, ръчно нарисувани чаши, както и карвинг / изкусно резбовани / свещи. Продукцията, която ще предлагат българските производители включва ракия от мед, по-известна като „медовина“, домашен шипков мармалад и меденки с етно мотиви.

В рамките на панаирните дни ще има Сапунена работилница – представяща начина за производство на ароматния продукт от натурални съставки, който имат и терапевтичен ефект. Любителите на изкуствата и занаятите ще могат да се докоснат до изработката на икони от дърво, битова керамика, каменна пластика, сувенири от естествени камъни и изделия от ковано желязо.

Основната цел на 129-то издание на панаира е възраждането на изконните български ценности - уточняват организаторите от Община Враца. В рамките на 129-то панаирно издание, от 14-ти до 19-ти септември ще бъдат представени бродирани сувенири и народни носии, както и реплики на старинни български накити – нагръдници и пафти. Майстори ножари и копаничари ще презентират на панаира своята продукция.

Изложението изцяло залага на българските стоки и занаятите и на родното производство. И тази година в шатри, с уеднаквена визия, ще се предлагат храни и напитки, а за най-малките гости са предвидени много изненади.

Както MediaNews вече писа, чалга няма да оглася врачанския панаир. На 15 септември, популярната изпълнителка Михаела Филева ще представи пред публиката своите хитове от 19.30 часа. В същия ден, за доброто настроение на жителите и гостите на града ще се погрижат талантите от танцов състав „Радост“.

Стенли и музикантите от група „Тангра“, съвместно с Димитър Ковачев – Фънки също са включени в програмата на Врачанския есенен панаир. Концертът ще започне от 19.30 часа на 16 септември.

На 129-то издание на Врачански есенен панаир ще дойде в родния си град и актьорът Красимир Радков, който ще забавлява гостите на 17 септември, от 19.30 часа. Комедийната вечер ще прерасне в рок фестивал с участие на музикантите от Докоторс Гого Бенд.

На 18-ти септември от 19.30 ч. с рок музика ще зарадват любителите на този жанр музиканти от групата „Brums N' Noises“.