При старта на разискванията по т. 4, Банчев пак се изказа, като на пазара и отново настъпи кмета, че щял да сурвака врачани пред Коледа с вдигнати такси. Като вносител на докладната Каменов запази самообладание и отбеляза, че сесията не бива да се превръща в панаир. Той заяви, че е готов да издаде заповед, с която да се забранят „даренията” на родители в забавачките, тъй като в момента те дават пари за консумативи, а с въвеждането на по-високите цени, плащанията ще са прозрачни.

Истинското шоу започна след като сенаторът от „Либерален алианс” Банчев с разпалена загриженост заяви, че с такива решения се съдират по 10 кожи от гърба на бедните врачани. После хвърли предположението, че болшинството в залата имат високи доходи и не ги засяга повишаването на таксите в забавачките. Той отправи обвинение, че те се съобразява с желанията /цитираме/ „на Петя и Малинка”. Ставаше дума за народен представител и Областен управител, но стана ясно и това, че в заседание на Общински съвет може да си приказва кой както си иска.

Страстите се разгорещиха още и се започна словесна престрелка между Банчев и Васко Василев за това какъв доход има бившия полицейски началник. После изригнаха атаки от Банчев към зам. шефа на мастния парламент Владимир Христов и обратно от Христов към либерала. Спорът стана забавен, намесени бяха съпруги, фирми, заплати, декларации за конфликт на интереси.

На сцената на местния сенат повече от час продължиха „тренировки по политически”. Председателят Румен Антов загуби търпение и предупреди че дисциплината не се спазва и ще има наказания. Кметът Каменов призова за хигиена на решенията. Чуха се и няколко адекватни мнения на Владислава Лакова, Иво Ралчовски, Иван Иванов, Цветелина Дамяновска и Павлин Петров във връзка с предложението за диференцираното плащане от 5 лв. на месец за посещение на детско заведение. Шоуто обаче си продължи.

Най-възрастният от съветниците, Божидар Джунов възмутено реагираше на бисерите, които сипеха колегите му и съвсем ядосан заключи пушачите на терасата. Думата взе и зам.кмета Петя Долопчиева. Прилежно си беше написала мотивите за новите такси и си ги прочете. Накрая цитира класиците и позовавайки се на Маргарет Тачър заяви, че „Няма безплатен обяд”.

Стигна се до гласуване и напусналите залата бяха привикани от съпартийците си. На първо четене проекто-решението за изменение и допълнение на „Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и права на територията на община Враца” беше прието с 23 „за” и 12 „против” с обещанието на кмета, че до второто четене, за определяне на цените в детските градини и таксите в покрития плувен басейн, ще се проведе обществено обсъждане.