Виктория Иванова е родена през 1960 г. в Бяла Слатина, но в момента живее и твори във Враца, където работи като библиотекар в Регионална библиотека „Христо Ботев”. Член е на Съюза на българските писатели и на Дружеството на врачанските писатели. Нейни стихове са публикувани в редица национални литературни издания (в. "Пулс”, "Български писател”, сп. "Пламък”, "Везни” и др.), както и в местния периодичен печат. Тя е една от малкото български поетеси, превеждани на албански език.

Носител е на първа награда от Международния фестивал "Мелнишки вечери на поезията" (2004). Отличавана е и в други поетични конкурси - "За един по-човечен свят”, "Жени и вино, вино и жени” и др.

Автор е на стихосбирките "Измислени криле” (1997), "Нощем” (2001), "Само дъжд” (2003), "Налей ми кафявия здрач на очите си” (2006), "Пътеводна вселена” (2008), "По брега на безсънието” (2009) и "Капки тъга” (2010).

"Белег от друг живот" (2015) е осмата й поетична книга. Редактор на стихосбирката е известният поет, журналист и издател Петър Анастасов.