Представителният отбор на СБУ - Враца се класира на шесто място в турнира по мини футбол от XII национална учителска спартакиада с международно участие, която се проведе в курортен комплекс „Св. св. Константин и Елена”. Организатор на спортната проява бе Синдикатът на българските учители (СБУ) в партньорство с Българска работническа федерация „Спорт и здраве” към КНСБ и с подкрепата на Министерството на младежта и спорта. Спартакиадата премина под патронажа на премиера Бойко Борисов, президента на КНСБ Пламен Димитров и Мартин Ромер, директор на Европейския синдикален комитет по образование.

Във футболния турнир се включиха седем представителни синдикални тима, които играха помежду си по кръговата по система „всеки срещу всеки”. Врачани постигнаха една победа и допуснаха пет загуби. Те се наложиха над Сливен с 6:3 и отстъпиха пред Велико Търново с 4:6, Пловдив с 0:10, София с 0:2, Врана с 2:7 и пред сборен отбор на учителския синдикат на Румъния (FSLI) с 3:5. С 6 гола се отличи треньорът в Спортен клуб Атлет (Мездра) Дилян Маринов.

Така формацията на врачанските даскали по физкултура се нареди на шесто място в крайното класиране. Шампион стана тимът на Варна, който изпревари по голова разлика отбора на Пловдив. С бронзовите медали се окичиха столичани, четвърти са румънците, а пети - Велико Търново.

Врачани играха в следния основен състав: Иван Антонов, Дилян Маринов, Илиян Маринов (кап.), Мартин Маринов и Людмил Луканов.

В Националната учителска спартакиада 2016 се включиха повече от 500 учители от 25 общини от цялата страна, както и техни колеги от Полша, Украйна, Румъния, Таджикистан и Македония. Те се състезаваха в десет дисциплини: тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, мини футбол, бридж, плуване, петанк и теглене на въже.

Сред основните цели на инициативата на СБУ са популяризиране и утвърждаване на спорта за здраве сред заетите в системата на средното образование, както и разширяване на сътрудничеството и солидарността сред учителите от различните страни.