Лелята ни разказва, че Инес рисува прекрасно, че има мечта да учи компютърна анимация. „Детето ни не трябва да изгуби мечтите си. Всички се молим да ги запази, да ги осъществи, да си върне усмивката…да си върне живота… „

Докато говорим хората край щандовете стават все повече. Майка с бебе в количката бърше сълзите си и си купува произволно избрана книга, давайки едра банкнота. Възрастна жена пуска монета от един лев в кутията за дарение. Чува се нежна мелодия на китара и се спираме пред двама тийнейджъри, които я изпълняват. Те са Деляна и Явор, приятели на Инес. Казват, че им е тъжно заради състоянието на Инес. Споделят, че биха свирили не, два, двеста дни , ако можеха да помогнат да се съберат повече пари за здравето на Инес. Двамата са сигурни, че болестта ще мине, вярват, че тя пак ще бъде отново в училище с тях.

В социалната мрежа родителите на Инес споделиха: „ Едва ли има човек, който да не се парализира от всяка подобна загуба на дете или да не оценява, че няма по-голяма скръб в живота от тази да гледаш как вехне детето ти или да погребеш рожбата си. Когато родител загуби детето си, губи радостта от живота завинаги...Нека не допускаме това да се случи, нека Инес не става ангелче…

Молим ви! Помогнете й! Мъничко да отделим, още не е късно да спасим Инес, капка по капка вир става. Всяко левче е безценно. Заедно можем всичко, доказахме го много пъти, докажете го и сега..Бъдете ангели, дарили живот на 14 г Инес. Нека дарим надежда на Инес и нейните родители.. Не искаме да чуем най страшната присъда за един родител - детето ми го няма… Децата ни трябва да са ангели, но тук долу, на земята, с нас.... Благодарим ви Човеци! Благодарим на всички, които ще помогнат на едно прекрасно дете да не се превръща преждевременно в ангел.”

Благотворителният базар, пред бившето кино „Коларов” във Враца продължава и днес от 9.00 ч до 17.00 ч. Всеки може да отиде там и да си купи нещо, дори да не му трябва, а само заради личната нужда да отвори сърцето си за доброта и да дари частичка обич на страдащото дете.

Дарителската сметка за Инес е :

ОББ гр Враца

BG43UBBS80021065830440

BIG UBBSBGSF

Инес Петрова Иванова

Пей Пал : s.ivanova@dir.bgg