Повече от 400 деца, учители и помощен персонал от Начално училище "Иван Вазов" се включиха в организираното от Община Враца пролетно почистване на града. Те събраха над 100 чувала отпадъци. Дворът на училището бе почистен, а тревните площи - окосени. Бяха оформени и прилежащите терени около учебното заведение. Децата и учителите засадиха цветя и поставиха по дърветата къщички за птици.

В пролетното почистване на Враца участваха и служители от Общинската администрация, работещи в общинските предприятия, учебни заведения, граждани, както и жители на околните населени места. Общинските служители бяха разделени в четири пункта.

Градоначалникът на Враца, Калин Каменов чисти в района на стадион "Христо Ботев". В уборката към него се присъединиха футболистите на Ботев (Враца), ветераните от Туристическо дружество "Веслец", както и 30-на служители от администрацията. На този пункт бяха събрани над 70 чувала с боклук.

Служителите от Регионална библиотека "Христо Ботев" и Регионален исторически музей също почистваха замърсени части от центъра на града.

Група работещи в Общината събираха отпадъци в района на бившия Химически техникум, на "Червения площад" и пътя към местността "Леденика" .

Резултатът от хигиеничната инициатива беше: прибрани и извозени повече от 600 чувала с боклуци.