На 14 и 15 октомври т.г., /събота и неделя/ от 9,30 ч. в киносалона на ул. „Позитано“ №20, ще се проведе XVIII фестивал на патриотичната и антифашистката песен „Сребърните чучулиги” и XV фестивал на фронтовата песен „Альоша”.

Сдружението „Български антифашистки съюз“, Фондацията „Устойчиво развитие за България“, Националното движение „Русофили”, Синдикатът на българските учители, Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и резерва, Федерацията за приятелство с народите на Русия и ОНД, Сдружението на приятелите на Русия „Александър Невски“, Федерацията „Съюз на съотечествениците“, Руският културно-информационен център, МКДЦ „Дом на Москва в София“ организират общонационалните фестивали с международно участие: Осемнадесети фестивал на патриотичната и антифашистката песен „Сребърни чучулиги“ и Петнадесети фестивал на фронтовата песен „Альоша“. Те са под наслов: „140 г. от началото на Руско-турската освободителна война (1877–1878 г.)” и „По пътя към Победата. От историческите битки към историческата Победа на 9 май 1945 г.”

В двата фестивала ще се представят 980 участници от София, Пловдив, Добрич, Монтана, Враца, Плевен, Горна Оряховица, Стрелча, Ракитово, Велинград, Ямбол, Бургас, Черноморец, Сливен, Перник, Шумен, Червен бряг, Мездра, Своге, Елин Пелин, Кнежа и др.

Враца ще бъде представена от Клуб "Веститель”, а Мездра от Клуб "Россиянка”.

В продължение на два дни авторитетно жури ще оценява изпълнителите, а най-изявените от тях през ноември ще вземат участие в галаконцерт на лауреатите.

Входът за фестивалът е безплатен!