След загубата от Сърбия с 1:3 в първия мач сега "лъвовете" ще се опитат да надградят спрямо представянето си с "репрезентацията" и да постигнат победа. Българите стартираха много солидно срещата тогава, като взеха първия гейм с убедителна разлика, но впоследствие загубиха. Днес целта ще бъде момчетата на Ники Желязков да покажат, че са си взели поуки и да се борят за победата. Може би селекционерът на България ще направи само една промяна в стартовия състав като заложи на Аспарух Аспарухов вместо Александър Николов в посрещане.

Срещу себе си "трикольорите" ще имат също доста подмладен състав на Германия, воден от световният шампион с Полша от 2014-а Михал Винярски. Все пак в отбора са опитните Кристиан Фром и Ян Цимерман, както и наложилите се през последните години Линус Вебер, Моритц Райхерт, Тобиас Крик и либерото Юлиан Ценгер. Бундестима стартира на турнира с чиста победа над домакините от Канада с 3:0, но вчера отстъпиха на Аржентина с 1:3 гейма.

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ:

БЪЛГАРИЯ - ГЕРМАНИЯ

БЪЛГАРИЯ: Георги Сеганов, Радослав Парапунов, Аспарух Аспарухов, Мартин Атанасов, Алекс Грозданов, Светослав Гоцев - Мартин Иванов-либеро

Старши треньор: НИКОЛАЙ ЖЕЛЯЗКОВ

ГЕРМАНИЯ: Ян Цимерман, Линус Вебер, Моритц Райхерт, Кристиан Фром, Лукаш Маазе, Флориан Краге - Юлиан Ценгер-либеро

Старши треньор: МИХАЛ ВИНЯРСКИ.

Източник: sportal.bg