Документална изложба за живота и дейността на Христо Михайлов е експонирана в Държавен архив – Монтана. Върху 10 табла са подредени 95 фотоса с писма и документи на Христо Михайлов, сред които и копие на документи от полицейското му досие, което се съхранява в Централен Държавен архив - София. Изложени са и медалите му за военни заслуги, както и оригинални документи от фондовете на Регионалния исторически музей – Монтана.
Юрист и активен участник в политическия живот Христо Михайлов има две смъртни присъди по закона за защита на държавата, 12 години е прекарал в затвора. Убит е на 8 февруари 1944 г.
Внукът на Георги Димитров предложи, по повод предстоящото отбелязване на 95 години от Септемврийското въстание да бъде издаде сборник с документи за събитията от 1923 г.

Лидерът на общинската организация на БСП, Камелия Трифонова благодари за професионалната работа на специалистите от Държавния архив и Историческия музей, както и на Илия Илиев, финансирал подготовката на материалите. После дошлите за откриване на изложбата се поклониха пред паметника на Христо Михайлов.