На 10 януари 2018 г. гр. Мездра осъмна с незаконно облепени обяви за набиране на последователи на религиозното учение, прикрито под претекст на лекционен курс за усъвършенстване на самосъзнанието. Цветни обяви са залепени както в чакалнята на ж. п. гарата, така и на местата, отредени от общината за граждански обяви пред Основно училище "Христо Ботев" и на други места.

Под формата на сдружение - "Сахаджа йога и йога на чакрите", е религиозна секта, която действа под прикритие. Там правят хората безволеви, без амбиции и спират тяхното професионално развитие, настъпва разрив в семействата, отказват ги от социалните им контакти и уж за уединение с природата ги превръщат в контролируеми безгласни букви.

Как е възможно началникът ж. п. гарата да допусне подобни плакати и пропаганда в територията си? Как е възможно дежурните по сигурността в Община Мездра и длъжностни лица да не сигнализират в полицията?

Това пропагандиране на религиозно сектантско учение на публично място е нарушение на чл. 23, т. 3, от Наредба №1 на Община Мездра за опазване на обществения ред, съгласно който нарушителите, упражняващи религиозна пропаганда, се наказват с глоба от 200 до 1500 лв.

Повече за опасностите от това религиозно учение може да научите от лекцията на богослов Дарин Алексиев, преподавател по "Догматика" в Пловдивската духовна академия "Св. св. Кирил и Методий” и в Софийската духовна семинария "Св. Иван Рилски” при представянето на книгата му: "Йога - път към мрака” на следния интернет адрес в Yotube: