Роден тираджия разказа за премеждията си в петък привечер на път за Румъния през „Дунав мост 2”. Пепи Янев‎ пише във Форума на българските шофьори във Facebook, че видял две жени да пипат нещо по брезента на ТИР-а му, докато чакал на моста, посока Румъния.

"Слязох и се развиках да не пипат камиона ми. Едната ми отговори, че ще си прави каквото си иска и ако много съм се правил на отворен, щяло да ям бой. Продължих да настоявам да се дръпнат на разстояние (притеснявах се да не ми мушнат нещо или някой емигрант). Двете (едната, която се вижда на едната снимка) се застанаха пред камиона и жестикулираха с неприлични жестове", продължава разказа си той.

Две минути след това до камиона му набил спирачки автомобил, а отвътре изскочили четирима здрави мъже, целите в татуси.

"Нахвърлиха се на вратите като се опитваха да ги отворят. За щастие, още като видях как излизат и се нахвърлят, заключих вратите. Изпочупиха ми огледалата, блъскаха по стъклата, единият държеше нещо в ръка, палка или нож, не видях добре. Вдигнах телефона и се обадих на 112", разказва тираджията.

След сигнала Янев снимал автомобила, а мъжете и двете жени избягали. Малко след това на мястото на инцидента пристигнал патрул на полицията.

"Разказах им на кратко случката, показах им снимките и пуснах жалба. Не знам каква беше целта на тези хора - дали грабеж или пък се опитаха да ми мушнат нещо, което да пренеса без да усетя в Румъния, но бяха супер агресивни и ако ми бяха отворили вратите, сигурно сега щях да съм пребит или по-лошо.

Пиша тук като се надявам да се вдигне шум и Полицията и Прокуратурата да свършат работата си, да издирят въпросните лица и да им повдигнат обвинения, поне за хулиганство, ако не на опит за насилие и грабеж. А и да предпазя други колеги от същото. Пазете се, професията ни стана изключително опасна", заключава родният тираджия.

Източник: dnes.bg