Дарения от книги в навечерието на най-светлия християнски празник направи и местната структура на ВМРО в монтанското село Долно Озирово, община Вършец, представлявана от своя председател Давид Давидов. Той връчи дарението за Читалище "Просвета" на кмета на селото Ангел Петров. Книгите са предоставени от ръководството на ВМРО - Враца и включват редица заглавия от поредицата "Библиотека за ученика“, както и някои от най-актуалните издания във Северозападна България през последните години.

Председателят на ВМРО - Долно Озирово също предостави дарение от книги за родното село на своя баща. Известният врачански общественик и писател подари на Читалище "Просвета“ спортна (футболна) и художествена литература от своята лична библиотека. Кметът на Долно Озирово Ангел Петров благодари на г-н Давидов и на ВМРО за щедрия жест към местното читалище.

Младежката организация на ВМРО - Враца се включи в организираната благотворителна инициатива за събиране на пластмасови капачки в помощ на малката Цветизара Йорданова. Детето е с диагноза левостранна хемипареза, при която е засегнато крачето и ръчичката му. Нуждае се от рехабилитация, за която са необходими средства. Всеки който желае, може дари капачки в Младежки дом – Враца, където е отворен пункт за събирането им в помощ на Цветизара до 4 април. Тогава ще се проведе и концерт в нейна подкрепа от 17:30 часа в Младежкия дом. В него ще вземат участие танцови състави и формации, както и изпълнители, сред които Светлин Миланов, Юри Крумов, Нина Михайлова, Елеонора Чавдарова.

На Велики четвъртък женската организация на ВМРО кани врачани заедно да отбележат християнската традиция за боядисване на великденски яйца. Събитието ще започне в 10:00 часа на 5 април пред офиса на ВМРО на бул. "Христо Ботев“ №38 в гр. Враца.