Петчленно жури ще разгледа всички постъпили предложения и ще избере трите най-добри измежду тях. Те ще бъдат предоставени на членовете на Обединението, които ще вземат окончателно решение кое от тях да бъде излъчено за победител. Избраното лого ще бъде оповестено публично на 29 юни 2018 г., а победителят в конкурса ще получи парична награда на стойност от 1 000 лв.

В първия етап на конкурса, който протече през май, членовете на Обединението избраха име и надслов на движението, като се спряха на названието Обединение „Детство без насилие“. Името беше предложено за участие в конкурса от двама автори – Емилия Църнова от гр. Раковски и Соня Хампарцумян от гр. Пазарджик.

В началото на тази година 18 организации и личности започнаха процес по създаване на мащабно обединение, с идеята за установяване на нулева търпимост към насилието над деца във всичките му форми и проявления в българското общество. Целта е да се изгради широко разпознаваема платформа, включваща възможно най-много организации, институции и личности в координирани действия за предотвратяване и изкореняване на насилието над децата у нас.

Конкурсът за име и надслов на обединението се администрира от Национална мрежа за децата. Пълните условия и заявлението за участие в конкурса може да изтеглите от тук.