В първия двубой помежду им - отново в Смолян, „Град” записа драматичен успех с 3:2 гейма, във втората среща - в Белоградчик, момчетата на Иван Фисински се наложиха с 3:1 гейма.

Двата отбора тръгнаха равностойно, след което гостите поеха инициативата. В следващите минути имаше интрига, но в крайна сметка момчетата на Христо Христов взеха нещата в свои ръце и поведоха в мача.

Във втория гейм родопчани диктуваха изцяло положението и изравниха резултата. В третата част ситуацията се повтори, като домакините бяха още по-категорични.

Решителният четвърти гейм стартира ударно за „Град” - 6:0. Доминацията се запази, но в ключовите моменти съперникът успя да намали част от преднината. Така мачът влезе в тайбрек.

Там тимът от Белоградчик бе категоричен, но постепенно „Родопа” съумя да изравни и да вкара интрига, която се запази до края. Гостите обаче показаха за пореден път силна воля и взеха последния билет за полуфиналите.

Срещите, които ще определят отборите финалисти, започват на 19 март (събота). Волейболистите от Етрополе ще срещнат „Черно море” (Варна), а „Миньор” (Перник) ще се изправи срещу „Град” (Белоградчик).

Двубоите са с начален час 15:00 и 17:30 ч., съответно във Варна и Перник. Играе се до две победи от три мача. Вторите мачове са на 22 март (вторник).

Източник: bgvolleyball.com