На второ място по преференциален вот сред мездренските кандидати за народни представители се нарежда водачът на листата на коалиция "Реформаторски блок - Глас народен" Явор Хайтов с 1 133 преференции, а на трета позиция е четвъртият в листата на ПП ГЕРБ д-р Ивайло Тодоров, за когото има отбелязани 629 предпочитания.

Четвърти е водачът на листата на коалиция "АБВ - Движение 21" Иван Аспарухов с 552 преференции, пети е Радослав Маринов, пети в листата на коалиция "Обединени патриоти - НФСБ, АТАКА и ВМРО", който е предпочетен от 362-ма избиратели, а шеста е Каролина Кьолер, седма в листата на ДПС, с 303 преференции.

Челната десетка допълват Тошко Стоянов, №8 в листата на "АБВ - Движение 21" със 182 преференции, осмата в листата на ДПС Соня Тинчева - със 110, Павлин Коцев и Искрен Красимиров, 11-ти и 8-ми в листата на реформаторите - съответно с 69 и с 67 преференции.

Следват: д-р Веселка Павлова, пета в листата на "АБВ - Движение 21", която е събрала 42 предпочитания, Антон Асенов, втори в листата на ДРОМ, с 34 преференции, Цветан Йолашки, единайсети в листата на коалиция "Нова Република" - с 26 и Илонка Цоновска, седма в листата на "АБВ - Движение 21" - със 17.

Най-много преференции във Врачанско - 6 038, е събрал вторият в листата на ГЕРБ Красен Кръстев, който за втори път влиза в парламента. Негови подгласници са десетият в листата на партията Бойко Борисов Станислав Попов с 4 050 преференции и бившият кмет на Враца и Криводол Николай Иванов, втори в листата на "БСП за България" с 3 912 преференции, който също става депутат.