Д-р Джамбазова бе впечатлена от работата на общинската структура и сплотеността на колектива, който е приел добротворството за уязвимите групи като своя лична мисия. Всеотдайността и многобройните реализирани каузи от Клуб "БМЧК и приятели на Искърското дефиле" при Средно училище "Св. Климент Охридски" - Зверино с ръководител Петя Илиева, заслужиха признанието на ръководството на Българския червен кръст. Младежите представиха мултимедийна презентация, проследяваща дейността им от сформирането на клуба през 2005 г. Видеото предизвика бурни аплодисменти, а д-р Джамбазова пожела да го представи пред колегите си в Националния съвет на БЧК като еталон за истинската работа на доброволците, която се осъществява от сърце.

Кметът на Мездра Генади Събков благодари на представителите на Националния съвет и на ОблС на БЧК - Враца за ползотворната работа в обществена полза.

Председателят на общинската структура на червенокръстката организация Наталия Горанова отчете, че в Община Мездра се е появил прецедент в доброволчеството, а именно ученици от IV и V клас са сформирали клубове "Приятели на БМЧК".

Дискутирана бе и възможността да се разшири обхвата на Проект "Домашни грижи за независим и достоен живот", в който да се включи и Община Мездра. Услугите се осъществяват в рамките на Българо-швейцарската програма за намаляване на икономическите и социалните различия в Европейския съюз.