В споделените въпросници те написаха:

"Винаги ще се гордея с Моето училище“, „Благодаря за живота и духа, който вдъхвате на тази сграда, превръщайки я в истински дом на знание и мъдрост, и опознаване, и припознаване на Човешките ценности и достойнства“, „Уникално училище“, „Възхитена съм от това, което сте направили. Поклон на всички, осъществили това. Гордея се, че това е моето училище!“, „Най-прекрасното училище, искам отново да съм ученичка тук!"

Впечатлен от срещата и училището Калин Мицев написа: "От няколко години това училище във Враца се рекламира като най-модерното такова в България. До вчера не бях влизал вътре от двайсетина години, но заснемането на едно събитие, участниците в което отбелязваха своята 30-годишнина от завършването му, се озовах там и с голямо удоволствие ще споделя няколко снимки от новите ''класни стаи''! А предверието на кабинета по история направо ме разби!"

Емоционалната среща показа, че и след 30 години учениците на Средно училище "Христо Ботев" - Враца се гордеят с него! И училището се гордее със своите ученици!