Втори ден служители на "ВиК" - район Мездра се опитват безуспешно да локализират и отстранят авария на водопроводната мрежа по улица "Св. Патриарх Евтимий" в участъка между МТУ-то и "Кевче"-то. От вчера сутринта чешмите в квартала са пресъхнали като по времето на водния режим в края на 80-те и началото на 90-те години на миналия век. Питейната течност се пуска само привечер, но налягането е твърде слабо и не стига до по-горните етажи на жилищните блокове.

За сметка на това, часове наред на централния бул. "Александър Стамболийски” в Мездра водата тече като от гейзер. Причината: отворен изпускателен кран, най-вероятно поради въпросната авария. Столици литри питейна течност се изливат по северното платно на "Стамболийски", на пресечката с улица "Пирин".

"Сигурно ще е много хубаво, ако поне един ден има ВОДА!”, коментира иронично в социалната мрежа млада майка, потърпевша от сухия режим. "Точно пред нас копаят, ние нямаме вода, но по улицата има, колкото искаш…”, допълва друга домакиня. "Казват, че е на хубаво!” и "Отивайте на басейн! - са някои от останалите коментари във фейсбук.

Това не е изолиран случай напоследък, не само в кв. 101, но и в други части на града. Особено от началото на юни стотици потребители на "ВиК"-а са подложени на системен безводен терор.

"Днес е страхотен ден, пълен с изненади! Ставам сутринта и ОТНОВО няма вода! Суперрр, радвам се, че отново никой не ни уведоми, защото щяха да ни развалят изненадата. А така си ни е весело ВТОРИ ДЕН, дано и утре пак ни изненадат!”, е написала във facebook патила и препатила мездренка. "Аз питам "ВиК"-а защо не са ни уведомили, че има авария, те казват, че са уведомили Общината, която трябвало да ни уведоми… По-добре да си бъде изненада!", споделя в заключение с горчиво чувство за хумор дамата.

И докато институциите отново си "прехвърлят топката”, водата си тече ли, тече по улицата като из ведро... А кой плаща течовете, то се знае - ние, абонатите!