Солист на концерта бе проф. д-р Иванка Нинова - мецосопран, която отбелязва 30 години на сцена. Нейното представяне предизвика възхищението и бурните аплодисменти на публиката. В програмата бяха включени произведения от Глук, Бизе, Верди и Шостакович.

След края на концерта Огнян Ценков изрази своето удовлетворение от прекрасните изпълнения и поздрави специално Иванка Нинова за нейния голям талант. Той припомни, че по повод 24 май тази година Община Видин е наградила талантливата оперна певица с почетен плакет. От своя страна Иванка Нинова благодари на кмета на Видин и сподели, че за нея е чест да участва в този великолепен концерт на сцена в родния й град.

Огнян Ценков приветства сърдечно ръководството и музикантите по повод 70-годишния юбилей на оркестъра, с пожелание за още много вдъхновени концерти у нас и в чужбина, с които да радват своите почитатели и да прославят името на Видин. Кметът връчи поздравителен адрес на Мирослав Кръстев, директор на Симфониета - Видин.

Станислав Почекански награди Мирослав Кръстев с "Кристално огърлие" - за изключителен принос в развитието на българската музика и култура. Най-високото отличие на Съюза на българските музикални и танцовите дейци получи и видинският оркестър.