Празничен водосвет отслужи Негово Високопреосвещенство Видинският митрополит Даниил, който честити значимата годишнина на видинските огнеборци. Владиката освети подарената на РДПБЗН - Видин от СУ „Св. св. Кирил и Методий” икона на Св. пророк Илия - закрилник на пожарникарите, и представителното знаме на Регионалната дирекция. Церемонията завърши с поздравителна програма, подготвена от възпитаници на училището по изкуствата.

Тържеството продължи в коферентната зала на Областна администрация - Видин, където Огнян Ценков отправи поздрав по повод празника. "Пожарникарите са хора, които се ползват с изключително висок авторитет в обществото. Вашата професия е за хора с чисти сърца, готови да служат на другите, да помагат в беда, да спасяват животи. От създаването на първата организирана пожарна команда на град Видин преди почти век и половина до днес, дейността на огнеборците винаги е била подкрепяна от местната власт. Община Видин работи в тясно сътрудничество с ръководството на Регионалната дирекция. Съвместно и с другите отговорни институции, успяваме да преодолеем кризисните ситуации и да гарантираме защитата и сигурността на гражданите. Бъдете здрави, успешни и винаги за пример!”, заяви в словото си Ценков.

С "Писмена похвала" от министъра на вътрешните работи Валентин Радев, главния секретар на МВР Младен Маринов и директора на ГДПБЗН главен комисар Николай Николов бяха наградени служители на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Видин.

Кметът на общината награди победителите в областния етап на Националния конкурс за детска рисунка "С очите си видях бедата", в който взеха участие 178 деца от училища, детски градини и читалища от област Видин.