Кметът на Видин заедно със зам-кметът Венци Пасков посрещна в крепостта „Баба Вида“ представителите на държавите-участнички в Дунавския гребен поход.

„За поредна година Община Видин и нашият старопрестолен град са домакини на международната регата по река Дунав. За мен е чест, че тази година тя е под наслов „ТИД е Видин“ и благодаря сърдечно на организаторите за оказаното внимание. Имам удоволствието да посрещна тук, сред стените на средновековната крепост „Баба Вида“, представители на 13 държави и се надявам, че в наше лице сте намерили истински съмишленици“ – каза Ценков и приветства участниците в най-дългия воден поход. Видинският кмет пожела на всички здраве, много сили и упоритост, за да завършат успешно своето начинание, да опознаят още много нови места и хора и връчи скромни подаръци за спомен от Видин.

От своя страна Йонко Кожухаров, ръководител на гребния поход, също благодари на Огнян Ценков и на Община Видин за топлото посрещане и добрата организация, като изрази увереност, че взаимното сътрудничеството ще продължи и занапред. Посрещането и пребиването на участниците се организира от Община Видин и Туристическо дружество "Бонония".

Днес участниците в регатата ще акостират в град Лом, в района на плаж "Чайка".