В спортното състезание се включиха ученици от пети и шести клас на видинските училища СУ “Св. св. Кирил и Методий“, ОУ „Иван Вазов“, ОУ „Любен Каравелов“, ППМГ „Екзарх Антим I“, СУ „Цар Симеон Велики“ и СУ „П.Р.Славейков“. Отборите демонстрираха спортни умения, бързина и прецизност в пет щафетни игри: „Бягане и предаване на щафетна палка с докосване на ръка и връщане“, „Бягане, вземане на три топки, поставяне в пресечен конус, докосване на ръка и връщане“, „Бягане с преминаване под препятствия“, „Бягане, вземане на пресечен конус, нанизване на щафетна палка и връщане“ и „Надскачане в колони“. Децата се включиха в надпреварата с много ентусиазъм и показаха висок спортен дух.

Зрителите имаха възможност да наблюдават и приятелска футболна среща между отборите на детски спортен клуб „ПЕГАС СПОРТ“ и полицейски служители от спортен клуб „ВИДАПОЛ“.

За доброто настроение на всички се погрижиха съставът за народни танци и мажоретките от СУ “Св. св. Кирил и Методий“.

Всички отбори получиха купи, медали и грамоти. Участниците награди заместник-кметът Борислава Борисова.

Домакините на събитието също получиха награди, осигурени от Съюза на пивоварите в България.

Мероприятието се проведе с любезното съдействие на председателите и представителите на видински спортни клубове, които бяха и съдии на състезанието – СК „Радуканови“, СК „Бдин атлетик“ и СК „ПЕГАС СПОРТ“.

Инициативата се реализира в изпълнение на дейност „Използване на физическото възпитание и спорт за изграждане от най-ранна възраст на личностни качества – работа в екип, толерантност, отговорност и дисциплина за постигане на активно поведение срещу насилието и агресията върху личността“, в рамките на Националната стратегия за младежта (2010-2020).

Източник: vidin.bg