© monitor.bg

"Много бих искал доброто да е заразно. И повече от пандемията. Доброто трябва да го прави всеки, защото ни прави по-благородни. Всяка подадена ръка е радост", каза бившият министър на културата Вежди Рашидов.

Само преди седмица кметовете на малки населени места събраха помежду си пари, за да купят телевизор на децата, които живеят в Център за настаняване от семеен тип в Мездра. „Получихме много обаждания след репортажа, за което сърдечно ви благодарим. Много хора се отзоваха”, разказва с благодарност директорът на центъра Полина Александрова. Сред хората, отзовали се да помогнат, е и семейството на Вежди Рашидов.

„Първо ми стана тъжно, защото все пак са деца, изоставени от родителите си. При живи родители, недадени за осиновяване, оставени на държавата. Просто ми стана жал, защото знам, колко много хора искат да имат собствени деца. Едни прекрасни деца –защото и момичето и момчето, които говореха, казаха: „Ние искаме да завършим, да влезем в университета и да си намерим хубава работа”, което е похвално в днешно време”, споделя съпругата на бившия министър на културата Снежи Бахарова.

"Човешко е. Това са наши деца – каквото изградим от тях, това ще получим в бъдеще”, категоричен е и самият Вежди Рашидов.

Затова двамата решили да купят на децата това, което им е нужно. „Комплексът ни се състои от три центъра за настаняване от семеен тип, две защитени жилища, и едно преходно жилище. Къщите ни са шест на брой и има нужда от подмяна на електроуреди”, заяви директорът Полина Александрова и допълни: „В Защитеното жилище имаме нужда от телевизор. Нямаме в момента, а на децата ще им създава разнообразие. В другото защитено жилище имаме нужда от пералня, защото тази, която е там в момента, тече и не работи както трябва. Опасно е за децата, защото те са в близост до нея”.

Затова, когато семейство Рашидови попитали от какво имат нужда, те не се колебали – телевизор и пералня.

Източник: monitor.bg